Tarta cu piersici si bezea

de Rocsi in Dulciuri, 5 Sep 2018 | 2114 vizualizari

 

Cum gasesc niste fructe aromate si dulci, cum fac o prajiturica, pentru ca prajiturile cu fructe sunt placerea mea. Aveam adunate si cateva albusuri in congelator, deci aceasta tarta a venit la fix! Am completat cu putin miez de nuca si a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 130 gr iaurt
    • 1 ou
    • 80 gr unt
    • 2 linguri zahar
    • 330 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 3-4 piersici coapte
    • miez de nuca
    • vanilie
    Pentru bezea:
    • 6 linguri zahar
    • 5-6 albusuri
    • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si bezea:

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati 30 de minute la frigider.
Il scoateti dupa acest timp, intindeti o foaie mai grosuta si o asezati intr-o tava de tarta, eu am folosit o tava dreptunghiulara. O apasati bine cu degetele si pe margini, surplusul il indepartati cu un cutit. Piersicile le spalati bine, le stergeti, scoateti samburii si le taiati felii mai groase. Asezati feliile de piersici una langa alta peste aluat, le stropiti cu vanilie si presarati bucati de miez de nuca. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana aluatul prinde o culoare usor aurie.

Bezeaua: Bateti albusurrile spuma. Adaugati treptat zaharul, mixati bine pana se topeste si obtineti o bezea teapana. La final incorporati zeama de lamaie. Dupa ce tarta a stat la cuptor, o scoateti, asezati bezeaua si o modelati cu o lingura. O introduceti iar in cuptor, setati temperatura la 200 grade si lasati tarta pana ce bezeaua se rumeneste. Daca aveti functia grill la cuptor, setati functia grill si in circa 5 minute bezeaua este rumenita. Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si o lasati sa se racoreasca. O portionati si serviti fie simpla, fie cu un sirop sau un sos de fructe de padure. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

14.09.2018, 18:59

)) Multumesc Mihaela

lucy2002 1

05.08.2019, 16:30

Ce bine arata!

Rocsi 1

05.08.2019, 21:27

Multumesc mult, Lucy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lamaie si crema de branza